Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار تعلیم و تربیت خبرگزاری فارس، علی رئیس پور مدیرکل اداره ایجاد توسعه آموزش‌های فناوری و خلاقیت از تدوین درس تک واحدی «آشنایی با اصول فناوری و کارآفرینی» برای دانشجویان و ارائه آن از مهرماه سال ۱۴۰۰ خبر داد. 

وی مهمترین گزاره مطروحه در اداره کل ایجاد توسعه آموزش های فناوری و خلاقیت را موضوع ترویج دانست و خاطرنشان کرد: در بحث ترویج از روش‌ها و ابزارهایی که کمک می‌کند تا اهداف مدنظر در زیست بوم فناوری دانشگاه عملیاتی شود بهره می‌گیریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مدیرکل اداره ایجاد توسعه آموزش های فناوری و خلاقیت با اشاره به طراحی و تدوین درس تک واحدی «آشنایی با اصول فناوری و کارآفرینی» برای دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: در پایلوت اولیه این درس تک واحدی برای دانشجویان رشته های فنی در نظر گرفته شده و در نهایت تمامی دانشجویان با هر گرایش و رشته‌ای این درس را می گذرانند؛ البته بزودی شیوه‌نامه عملیاتی این درس شامل محتوای آموزشی، زمان‌بندی سرفصل مطالب و راهنمای تدریس اعلام و ابلاغ خواهد شد.

وی شیوه ارائه این درس را متفاوت با دیگر دروس دانشگاهی دانست و تأکید کرد: عمده سرفصل در قالب محتوای مجازی، یک بخش کارگاهی و همچنین یک بخش تئوریک دارد از طرفی باید بگویم بیش از ۳۰۰ ساعت کار مطالعاتی و کارشناسی با بهره گیری از مشاوره برجسته‌ترین اساتید فناور و صاحبنظران دانشگاه برای تدوین آن صرف شد تا در نهایت خروجی کار اصولی باشد.

رئیس‌پور از ارائه این درس از مهرماه سال ۱۴۰۰ خبر داد و افزود: این درس در لیست دروس اختیاری دانشجویان مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد قرار خواهد گرفت. البته امیدواریم با تطبیق سرفصل موضوعی و تخصصی این درس با واحدهایی که توانسته‌اند سرای نوآوری مصوب داشته باشند، فراتر از مقاطع یاد شده، دانشجویان علاقه‌مند به موضوع کارآفرینی و فناوری و حتی افرادی که پیش‌تر با دانشگاه ارتباط داشته اند از این محتوا در جهت ارتباط‌گیری موثر با سراهای نوآوری بهره مند کنیم.   

موتور سوئیچ رلوکتانس شبیه سازی و ساخته شد

محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به طراحی، شبیه سازی و ساخت موتور سوئیچ رلوکتانس شدند.

متین وطنی محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «طراحی، شبیه‌سازی و ساخت موتور سوئیچ رلوکتانس خطی بهبود یافته» گفت: در حوزه‌های مختلف صنایع از قبیل حمل و نقل ریلی و ساختمان سازی بسیاری از جابه‌جایی‌ها با حرکت خطی انجام می‌شود. 

وی افزود: به طور مرسوم حرکت خطی توسط یک تسمه که به وسیله‌ یک قرقره به موتور الکتریکی دوار کوپل شده است، ایجاد می‌شود. به طور مثال سیستمی که امروزه برای آسانسورها بسیار رایج هستند به این صورت کار می‌کنند اما استفاده از یک موتور الکتریکی دوار و تجهیزات مکانیکی از قبیل تسمه و قرقره برای تولید حرکت خطی کمبودهایی دارد.

وی با اشاره به این مشکلات در موتورهای الکتریکی گفت: دقیق نبودن موقعیت جسم جابه‌جا شونده، دارای لرزش بودن، بازده پایین داشتن، عدم امنیت قطعی در مواقع بحرانی، گران بودن برای سیستم‌های با طول زیاد ازجمله این مشکلات به شمار می روند.

وطنی اضافه کرد: با توجه به اینکه در داخل کشور برای تامین نیاز حرکت خطی از روش‌ سنتی یعنی موتور دوار و تجهیزات مکانیکی استفاده می‌شود، نمونه داخلی صنعتی مشابه با کار ما وجود ندارد و اگر موردی بوده باشد صرفا آزمایشگاهی و مطالعاتی است. نمونه‌های خارجی وجود دارند که اکثرا برای کاربردی که مورد استفاده قرار می‌گیرند طراحی و پیاده‌سازی ‌شده‌اند. به طور مثال شرکت Thyssen Krupp در آسانسورهای نسل جدید از موتور الکتریکی خطی به منظور جابه‌جایی کابین آسانسور استفاده کرده است.

وی با اشاره به مزیت‌های رقابتی طرح  گفت: قیمت تمام شده پایین محصول، بازده بالاتر ، چگالی توان بیشتر و... از مزیت های این طرح به شمار می رود.

ثبت نام نیمسال دوم تحصیلی دانشگاه پیام نور آغاز شد

مدیر کل روابط عمومی دانشگاه پیام نور از آغاز فرایند حذف و اضافه دروس و امکان ثبت نام و انتخاب واحد برای دانشجویانی که تا کنون موفق به ثبت نام نشده اند خبر داد.

امیر حسین بهروز مدیر کل روابط عمومی دانشگاه پیام نور درباره ثبت نام نمیسال تحصیلی جدیددانشجویان گفت: برای ثبت نام در نیمسال دوم تحصیلی سامانه گلستان برای همه دانشجویان دانشگاه پیام نور فعال شده است.

علم و فناوری؛ از ستون‌های اقتدار نظام و محور دیپلماسی عمومی

 حسین سالار آملی، قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل، در نخستین نشست هماهنگی دیپلماسی عمومی جمهوری اسلامی ایران در افغانستان که به میزبانی وزارت امور خارجه کشورمان برگزار شد، پیوستگی دیپلماسی عمومی را لازمه توانمندی تاثیرگذاری در این حوزه دانست و گفت: علم و فناوری که از ستون‌های اقتدار نظام است می‌تواند محور دیپلماسی عمومی قرار گیرد. امروز نه تنها در افغانستان و کشورهای منطقه که در کشورهای غربی، علم و فناوری ما با اقبال عمومی مواجه شده است و این امر سبب می‌شود با ایران‌هراسی فرسنگ‌ها فاصله ایجاد شود

وی با اشاره به تحصیل حدود ۱۸ هزار دانشجوی افغانستانی در دانشگاه‌های ایران، افزود: فارغ‌التحصیلان افغانستانی دانشگاه‌های ایران با ورود به جامعه خود، چرخ دانش و فناوری را به حرکت درآورده و جامعه نخبگانی آن را تشکیل می‌دهند.

رئیس مرکز همکاری‌های علمی و بین‌المللی وزارت علوم بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران با تاسیس سه شعبه از دانشگاه‌های پیام نور، آزاد اسلامی و جامعه‌المصطفی در افغانستان توانسته است از بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای پیشی گرفته و بخش عمده‌ای از نیروی انسانی تحصیل‌کرده افغانستان را تأمین کند‌‌.

راه‌اندازی سینمای ناشنوایان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد فرشتگان

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌الملل فرشتگان از راه‌اندازی سینمای ناشنوایان در این دانشگاه خبر داد.

مراسم اختتامیه اولین جشنواره ملی زبان اشاره ایرانی همزمان با اولین سالگرد تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌الملل فرشتگان به‌ صورت حضوری و مجازی در این واحد دانشگاهی برگزار شد.

 علی مقداری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌الملل فرشتگان در این مراسم گفت: ۸۱ دانشجو در ۱۰ رشته تحصیلی در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند. در حال حاضر ۶۵ درصد از این دانشجویان ناشنوا بوده و مابقی شنوا هستند. همچنین ۶۰ درصد از دانشجویان این واحد دانشگاهی را بانوان تشکیل می‌دهند.

وی خاطرنشان کرد: واحد فرشتگان تنها دانشگاهی است که امکان برقراری تماس تصویری از طریق تبلت، شماره همراه و مترجم برای پاسخگویی به سؤالات ناشنوایان را راه‌اندازی کرده است. همچنین با کمک متخصصان، انجمن خانواده ناشنویان ایران و شبکه ملی سازمان‌های مردم‌نهاد ناشنوایان ایران توانسته‌ایم، کمیته های زبان‌شناسی را تشکیل دهیم تا زبان اشاره ایرانی را در جامعه نهادینه کنیم و در دستور کار واحد فرشتگان است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: ارائه درس کارآفرینی امیرحسین بهروز مدیرکل روابط عمومی دانشگاه پیام نور محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر علی رئیس پور سینمای ناشنوایان دانشگاه آزاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد دانشگاه پیام نور برای دانشجویان دیپلماسی عمومی راه اندازی بین الملل حرکت خطی ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۱۷۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ حوزه فناوری مهم برای ترویج کارآفرینی و دانش بنیان در میان دانشجویان

یکی از فعالان حوزه کارآفرینی "علوم کشاورزی"، "زیست فناوری"، "نانو" و "علوم زیست پزشکی" را از جمله حوزه های مستعد برای توسعه نوآوری و مقوله کارآفرینی و دانش بنیانی در کشور می‌داند که می‌توان در قالب پایان نامه‌های دانشگاهی اقدام به کارآفرینی در قشر دانشجویان کرد.

مهیار رفیعی فعال کارآفرینی کشور در حوزه‌های کشاورزی و زیست فناوری و دارو در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: موضوع کارآفرینی و دانش بنیان از مهمترین رویکردهای حال حاضر کشور است که با در نظر گرفتن راهبردی بودن این حوزه، نیاز است تا چنین موضوعاتی مورد توجه سازمان‌های ذیربط و مراکز علمی قرار گیرد.

وی افزود: در حال حاضر دانشجویان آن طور که باید از بحث کارآفرینی و دانش بنیان اطلاعی ندارند و بیشتر آنها از مراحل و روال صحیح ارائه ایده تا دانش بنیان شدن، ناآگاه هستند.

رفیعی یکی از راه حل‌های پیش رو برای گسترش و پیشرفت دانش بنیانی و توسعه کارآفرینی در بین دانشجویان را تشویق آنها به سمت نوآوری و ایده‌های نوآورانه در راستای برطرف کردن نیازهای اساسی کشور دانست و یادآور شد: این امر باید از سوی دانشگاه‌ها و در قالب حمایت از پایان نامه‌ها صورت گیرد.

این فعال حوزه کارآفرینی تاکید کرد: از سوی دیگر برای ترویج کارآفرینی در کشور نیاز است تا ایجاد هسته‌های فناور خلاق و روال صحیح شکل گیری آنها به عنوان یکی از سنجه‌های مهم برای پایش وضعیت دانش بنیانی کشور مورد نظر قرار گیرد. عدم توجه به شکل گیری هسته‌های فناور و عدم حمایت آنها موجب خواهد شد که کسب و کارهای نوپا و استارت‌آپی با موفقیت همراه نباشد.

وی "علوم کشاورزی"، "زیست فناوری"، "نانو" و "علوم زیست پزشکی" را از جمله حوزه‌های مستعد برای توسعه نوآوری و مقوله کارآفرینی و دانش بنیانی در کشور عنوان کرد و یادآور شد: در همین راستا باید تعاملات بین سازمانی بیشتر شود ضمن آنکه به دانشگاه‌ها به عنوان نیروی محرکه تولیدملی و دانش بنیان باید نگاه ویژه صورت گیرد تا شاهد رونق کارآفرینی و دانش بنیان در سطح کشور باشیم ضمن آنکه فعالیت هم راستا و همگام دستگاه‌های ذی‌ربط نیز می‌تواند نقش چشمگیری در اعتلا دانش بنیانی و رونق تولید ملی داشته باشد.

رفیعی تاکید کرد: بطور حتم حمایت از موضوع کارآفرینی و دانش بنیان موجب پیشرفت کشور در اکثر زمینه‌ها، رونق اقتصاد ملی و خودکفایی در تولید محصولات راهبردی می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برپایی نمایشگاه کارآفرینی و صنایع‌دستی در دانشگاه آزاد کهنوج
  • اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها محور اصلی تعلیم و تربیت اجتماعی هستند
  • معلم اساسی‌ترین عامل تحقق اهداف نظام تعلیم و تربیت است
  • طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال کنشگری فعال در عرصه تعلیم و تربیت است
  • تشریح ۵ گام ارتقای تعلیم و تربیت اجتماعی
  • دکتر طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال کنشگری فعال در عرصه تعلیم و تربیت است
  • ۴ حوزه فناوری مهم برای ترویج کارآفرینی و دانش بنیان در میان دانشجویان
  • صعود تیم والیبال دانشجویان واحد کاشان به نیمه‌نهایی مسابقات دانشگاه آزاد
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ ۵۰ دانشجو در فاز نخست شاغل می‌شوند
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ اشتغال ۵۰ دانشجو در فاز نخست